Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

CHIRURGIE DENTARĂ

Chirurgia dentară este o ramură a stomatologiei care are ca scop restaurarea și corectarea dinților, gingiilor și maxilarelor prin intervenție chirurgicală.

 

Este esențial să lucrați cu un medic specialist care vă poate ajuta să obțineți rezultatele pe care le doriți și care nu va întâmpina nicio problemă.

 

  • Ce este chirurgia dentară?

Chirurgia dentară este o specialitate a stomatologiei care implică tratamentul chirurgical atât al problemelor dentare, cât și al celor estetice. Experții în domeniu sunt cei care vă pot oferi toate informațiile de care aveți nevoie pentru rezultate deosebite!

Tipuri de intervenții chirurgicale

Îndepărtați imediat și eficient orice problemă dentară actuală. O echipă medicală cu experiență în domeniu vă va asista în obținerea rezultatelor pe care le doriți. Luați în considerare modul în care fiecare terapie este adaptată la problema dvs. specifică. De aceea, se apelează la un specialist pentru a efectua atât diagnosticul, cât și tratamentul.

 

Extracțiile dentare, inserarea implantului dentar, terapiile parodontale, tratamentele de corecție și estetică dentară, operația de sinus lift, rezecția apicală, terapia și tratamentul ortodontic sunt doar câteva exemple de proceduri chirurgicale.

 

Etapele unei intervenții chirurgicale

Etapele intervenției chirurgicale sunt următoarele: diagnosticul, pregătirea preoperatorie, testele suplimentare, dacă este necesar, sfatul pentru ziua operației, anestezia, perioada postoperatorie și recuperarea.

 

  • Stabilirea diagnosticului

Diagnosticul este pus de o comisie medicală care analizează dosarul de investigație al pacientului pregătit pentru operație. Toate aceste informații sunt deosebit de imporante, prin urmare trebuie analizate cu atenție!

 

  • Analize suplimentare

În cazul în care echipa de experți în domeniu recomandă cercetări suplimentare, este necesar să le efectuați. Este esențial să țineți evidența tuturor suplimentelor și medicamentelor, pentru ca medicul să aibă în vedere toate informațiile, înainte de a începe procedura.

 

Medicul stomatolog va avea nevoie de informații complete despre sănătatea orală și generală a pacientului înainte de a proceda la o intervenție chirurgicală de implant dentar. Aceste evaluări cuprinzătoare au scopul de a determina cea mai bună opțiune de tratament, minimizând în același timp riscul chirurgical.

 

  • Înainte de operație: sfaturi

Echipa medicală care va efectua intervenția chirurgicală va trece în revistă întreaga procedură chirurgicală locală împreună cu pacientul înainte de începerea acesteia, pentru a nu exista nelămuriri. Astfel, se va asigura o bună desfășurare a întregii proceduri.

 

Este posibil să aveți nevoie de antibiotice înainte de tratament sau chiar de o dietă care să înceapă în noaptea dinaintea operației, în funcție de cât de complicată este operația sau de experiențele dumneavoastră anterioare. Intervențiile chirurgicale se desfășoară sub atenta supraveghere a echipei medicale.

 

  • Ziua intervenției: recomandări

În funcție de complexitatea și de cantitatea de material biologic al pacientului, procesul poate dura câteva ore. În timpul procedurii, echipa medicală și anestezistul se află imediat lângă pacient, folosind echipamente digitale de ultimă generație.

 

 

  • Anestezia

Diferitele tipuri de anestezie dentară sunt următoarele: anestezie locală și injectabilă. Tipul de anestezie se stabilește de la caz la caz.

 

  • Etapa post-operatorie

Timpul de recuperare variază în funcție de procedură. Perioada de recuperare este determinată de tipul de intervenție chirurgicală care a fost efectuată. În această perioadă, pacientul trebuie să respecte toate instrucțiunile și recomandările specialistului său pentru a evita probleme suplimentare. În cazul în care pacientul a optat pentru sedare, se recomandă, de asemenea, ca acesta să nu conducă un vehicul după procedură.

 

  • Perioadă de recuperare

De asemenea, este esențial să nu beți băuturi reci și să nu mâncați până când efectul anestezicului local nu s-a estompat complet. De asemenea, evitați alimentele și băuturile picante în prima zi după operație. Evitați să atingeți regiunea afectată cu degetele și evitați să faceți activități sportive în primele 48 de ore.

Nu este necesară curățarea locului intervenției chirurgicale în primele câteva zile după operație, dar trebuie să respectați instrucțiunile chirurgului în această privință.

 

Nu se recomandă consumul de alcool și țigări după operație.Toate aceste activități au o influență negativă asupra vindecării țesuturilor, prin urmare, trebuie să acordați o atenție sporită recuperării dumneavoastră.

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.