Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

ENDODONȚIE

 

 

Tratamentul endodontic (cunoscut și sub numele de "tratament de canal") este una dintre cele mai frecvente proceduri medicale dentare, care are ca scop vindecarea "interiorului dintelui" (camera pulpară, sistemul de canale și nervii) prin eliminarea infecției și necesitatea retratamentelor.

 

Rata de succes pentru o terapie de canal convențională efectuată de către medicul dentist cu instrumente manuale este de aproximativ 50-60%, dar utilizarea unui microscop endodontic reduce riscurile atât în faza nechirurgicală, cât și în cea chirurgicală, ceea ce duce la o rată de succes de aproximativ 90%.

 

Cea mai frecventă cauză a apariției afecțiunilor la nivelul pulpei dentare este caria dentară profundă. Ce este, mai exact, o carie dentară?

 

Caria dentară este deteriorarea progresivă a țesutului dur al dinților. Stilul nostru de viață, cum ar fi ceea ce mâncăm și modul în care ne îngrijim dinții, are un impact asupra apariției sau nu a cariilor dentare. Ereditatea contribuie, de asemenea, la riscul nostru de a avea carii.

 

O altă cauză care poate afecta pulpa dentară este prezența unei afecțiuni parodontale.

Cum aflu dacă am carii?

Dentistul este singurul care poate determina dacă aveți carii. Acest lucru se datorează faptului că multe carii se dezvoltă sub suprafața dintelui, unde nu pot fi văzute. Mesele bogate în carbohidrați hrănesc bacteriile din placa bacteriană, provocând formarea de acizi care dăunează dinților.În timp, smalțul unui dinte se erodează în profunzime, dar stratul de suprafață se păstrează. Atunci când o secțiune substanțială a smalțului este distrusă, suprafața acestuia se „prăbușește” și formează caria.

 

Șanțurile suprafețelor ocluzale ale dinților posteriori, în spațiul interdentar sau sub joncțiunea mucogingivală, sunt cele mai predispuse să devină carii. Indiferent de locul în care apar, efectuarea regulată a unui control stomatologic este cea mai bună metodă de a le depista și trata înainte de a se agrava.

 

Etapele tratamentului endodontic

  • Eliminarea completă a infecției;
  • Curățarea zonei în care s-a produs infecția;
  • Adăugarea unei lucrări protetice, pentru dintele afectat

 

Când nervul a fost distrus, durerea va fi ameliorată de la dintele tratat, deoarece țesutul nervos a fost îndepărtat și infecția s-a vindecat. Dintele va fi, de asemenea, întărit cu o lucrare protetică care preia forțele naturale de masticație ale acestuia.

Endodonția la microscop

Obturațiile în interiorul canalului radicular al unui dinte sunt aproape întotdeauna foarte precise. Din acest motiv, dintele este închis într-un câmp de lucru pentru a-l proteja.

 

Rădăcinile sunt apoi expuse, curățate cu o substanță adaptată la materialul biologic al pacienților și sigilate din nou. Medicul folosește apoi microscopul pentru a curăța meticulos fiecare canal, cu ajutorul căruia își extinde câmpul vizual în timpul procedurii.

 

Endodontistul utilizează, de asemenea, radiologii digitale pentru a verifica dacă canalele au fost complet curățate. Dintele este apoi stabilizat și reconstruit cu o lucrare protetică la finalul procesului, după ce a fost bine tratat și orice infecție a fost eradicată.

 

Pacientul va continua să urmeze instrucțiunile medicului stomatolog în materie de dietă, igienă dentară și medicamente după terminarea tratamentului.

 

Care sunt avantajele folosirii acestei tehnologii în endodonție?

  • Diagnostic precis și imediat;
  • Vizibilitate crescută;
  • Fără durere sau disconfort;
  • Rezultate superioare;
  • Lipsa necesității retratamentului;
  • Curățarea completă a canalelor radiculare.

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.