Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

ESTETICA DENTARĂ

Tratamentele de estetică dentară reprezintă una dintre cele mai importante variabile în ceea ce privește încrederea în sine. În prezent, pacienții au acces la o varietate de tratamente dentare estetice, care pot îmbunătăți aspectul zâmbetului. Printre aceste proceduri, amintim fațetele dentare și albirea dentară profesională.

 

  • Ce este estetica dentară?

O varietate de tratamente sunt folosite în stomatologia generală pentru a îmbunătăți și vindeca diferite probleme dentare, de la carii minore la probleme grave. Stomatologia care se concentrează pe îmbunătățirea aspectului dinților este cunoscută sub numele de stomatologie estetică.

  • Când pot apela la tratamentele de estetică dentară?

Procedurile stomatologice estetice sunt concepute pentru a vă îmbunătăți stima de sine și pentru a vă oferi zâmbetul perfect, strălucitor, pe care îl meritați. Atunci când dinții încep să prezinte modificări care cauzează durere sau nemulțumire, este esențial să vă contactați medicul dentist cât mai curând posibil.

 

Cu cât vizitați mai repede cabinetul stomatologic, cu atât tratamentul va fi mai puțin complicat și mai puțin costisitor. Afecțiunile dentare pe care le ignorați pot aduce o varietate de consecințe asupra bunăstării orale și generale. Vei avea întotdeauna mai multă încredere și bună dispoziție dacă pui sănătatea și frumusețea ta orală pe primul loc.

Beneficiile tratamentelor de estetică dentară

Tratamentele de stomatologie cosmetică vă pot oferi mai multă încredere în sine și mai multă încredere în viața de zi cu zi, fie că vorbim despre metode care vă ajută să aveți dinți mai drepți și mai frumos aliniați, fie că vorbim despre terapii care vă ajută să aveți un zâmbet mai alb și mai strălucitor. De ce? Pentru că atunci când ai un zâmbet frumos, așa cum îți dorești, lipsit de afecțiuni dentare, cu o culoare potrivită și o strălucire naturală, poți zâmbi oricând fără să te simți stânjenit.

 

Care sunt procedurile de care puteți beneficia?

  • Fațete dentare

Fațetele dentare sunt restaurări protetice de mare precizie care pot fi folosite pentru a repara o varietate de afecțiuni dentare fără a afecta dinții. Acestea sunt construite din materiale care au un aspect asemănător cu cel al smalțului dentar natural. Acestea sunt realizate din materiale de înaltă calitate, extrem de rezistente și longevive.

 

Acestea sunt restaurări avansate care trebuie integrate meticulos în structura dentară rămasă și încearcă să corecteze defectele de formă, culoare, spațiile interdentare minore, marmorarea, umflăturile inestetice ale dintelui sau culoarea dintelui. Deoarece verificarea lor necesită un nivel ridicat de precizie, medicii utilizează sisteme suplimentare de mărire optică (lupe speciale sau microscoape).

 

  • De câte fațete dentare am nevoie?

Fațetele dentare sunt disponibile într-o varietate de forme, materiale și opțiuni de culoare pentru a se potrivi cu zâmbetul dumneavoastră unic. În funcție de cerințele și bugetul dumneavoastră, acestea pot fi aplicate pe un dinte, pe un grup de dinți sau pe toți dinții. Dacă alegeți să vă puneți fațete numai pe dinții din față, puteți transforma în întregime aspectul zâmbetului dumneavoastră. Cu toate acestea, deoarece ceilalți dinți trebuie să fie într-o formă excelentă pentru a nu exista nicio diferență, această opțiune este ideală doar dacă toți dinții dvs. sunt sănătoși.

 

Fațetele dentare pot fi puse doar pe o parte din suprafața dintelui sau pe întreaga suprafață, în funcție de cerințele pacientului. De obicei, se utilizează pe dinții din față, care sunt cei mai vizibili și mai importanți pentru aspectul unei persoane.

 

  • Albirea dentară

Unul dintre cele mai des solicitate tratamente stomatologice cosmetice din lume este albirea dinților. Potrivit cercetărilor, un zâmbet radiant are capacitatea de a modifica impresiile celorlalți despre noi, influențând interacțiunile noastre sociale. Prin urmare, nu este surprinzător faptul că peste 80% dintre persoane își doresc dinți mai albi.

 

Cea mai simplă și mai plăcută opțiune pentru îndepărtarea petelor de pe dinți este albirea dentară. Albirea dentară se face de către un medic cu specializare în estetică dentară, în cele mai sigure condiții posibile, în cabinetul stomatologic.

 

  • Cauzele îngălbenirii dinților

Fumatul, consumul de cafea, vinul roșu și mesele colorate sunt cele mai frecvente cauze ale îngălbenirii dentare.

 

Alimentele colorate, ciocolata și produsele pe bază de fructe de pădure, precum și sosurile de soia și de roșii, sfecla roșie sau oțetul balsamic și băuturile carbogazoase, toate pot cauza decolorarea dinților.

 

Alți factori care pot cauza îngălbenirea dinților includ:

  • Înaintarea în vârstă;
  • Diferite tratamente medicamentoase;
  • Fluoroza;
  • Igiena dentară precară.

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.