Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

IMPLANTOLOGIE

Pierderea dinților este o problemă stomatologică larg răspândită, care are un impact asupra calității vieții, a stimei de sine și poate avea chiar un efect asupra sănătății generale a unei persoane.

 

Implanturile dentare au revoluționat stomatologia și nu există nicio îndoială că acestea reprezintă cea mai bună opțiune pentru înlocuirea dinților lipsă.

Ce este un implant dentar?

Plasarea de implanturi dentare este una dintre cele mai recente și mai reușite proceduri pentru refacerea dinților lipsă.

 

Un singur implant dentar este format din două părți: implantul dentar propriu-zis și bontul protetic. Implantul dentar este o rădăcină de substituție în formă de șurub care este introdusă în os și legată de o coroană dentară. Bontul protetic este legătura dintre implant și lucrarea protetică.

 

Cea mai interesantă caracteristică a implanturilor dentare este capacitatea lor de a deveni una cu osul maxilarului, un proces cunoscut sub numele de osteointegrare.

 

Avantajele implantului dentar

  • Pot susține integritatea osului maxilar și a structurii faciale;
  • Nu este afectată sănătatea structurii dentare a dinților vecini;
  • Pot rezista o viață întreagă, cu îngrijirea corespunzătoare;
  • Aduc îmbunătățiri încrederii de sine;
  • Zâmbetul câștigat va fi complet, estetic și perfect funcțional;
  • Arată și se simt la fel ca dinții naturali;
  • Materialele folosite în realizarea implanturilor sunt biocompatibile cu corpul uman;
  • Nu impune restricții alimentare.

 

Din ce materiale sunt fabricate implanturile dentare?

Implanturile dentare sunt, în general, compuse din titan. Acest metal este destul de popular în medicină, deoarece are o compatibilitate biologică excelentă cu țesuturile umane. Titanul nu declanșează un răspuns imunitar în corpul nostru, ceea ce îl face un material util pentru construcția de proteze dentare. Titanul nu este detectat de organismul nostru ca un corp străină.

 

Interesant de cunoscut este faptul că doar 0.6% la sută din populația lumii este alergică la titan.

 

De asemenea, un alt material care poate fi folosit în realizarea implanturilor dentare este zirconiul, un material rezistent, care poate aduce rezultate de excepție.

 

Etapele inserării unui implant dentar

Operația de implant dentar este o procedură simplă, nedureroasă, care necesită anestezie locală și poate fi efectuată sub sedare în cazul pacienților anxioși.

  • Gingia este tăiată și îndepărtată pentru a expune osul.
  • Ca regulă generală, pregătirea locului de implantare produce o vibrație minoră, în timpul căreia se realizează o depresiune osoasă în care se va introduce implantul dentar.
  • Suturile sunt folosite pentru a realinia și menține gingia după ce implantul a fost introdus.
  • Deoarece nu există răni deschise după operație, disconfortul postoperator este redus.
  • După o săptămână sau două, firele vor fi îndepărtate.

 

 

Indicații postoperatorii

Simptomele sunt identice cu cele observate după o extracție dentară. Este indicat să evitați să mâncați foarte cald sau rece, precum și alimente tari și solide în primele 3 zile. De asemenea, în primele câteva zile, evitați pe cât de mult posibil să mestecați în zona în care s-a realizat operația. Pentru a evita complicațiile infecțioase, trebuie să luați medicamente antiinflamatoare și antimicrobiene conform indicațiilor medicului dumneavoastră. În ciuda asemănărilor celor două tratamente, după intervenția chirurgicală cu implant dentar, vă veți simți mai bine decât după o extracție dentară.

 

  • Este dureroasă intervenția chirurgicală?

Operația de implant dentar se realizează cu anestezie locală, astfel încât pacientul să nu resimtă niciun disconfort pe toată durata procedurii. După operație, este posibil să apară disconfort; cu toate acestea, medicamentația pentru durere administrată după operație va diminua această durere. Intervenția chirurgicală în sine este rapid și nedureros.

 

  • Care este durata de viață a unui implant dentar?

Implanturile dentare sunt una dintre cele mai moderne și de lungă durată opțiuni de tratament pentru înlocuirea dinților. În funcție de locul implantului și dacă pacientul menține un regim sănătos de igienă orală și vizitează medicul dentist în mod regulat, implanturile dentare pot dura până la 20 de ani. Un element important de reținut este faptul că dinții laterali suportă un efort masticator mare, așadar implanturile care îi înlocuiesc nu durează la fel de mult ca cele care înlocuiesc dinții din față.

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.