Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

PEDODONȚIE

Pedodonția este o ramură a stomatologiei care este specializată în tratamente terapeutice preventive pentru copii și adolescenți cu nevoi speciale de tratament. Termenul de pedodonție provine din cuvintele grecești pes, care înseamnă copil, și odontos, care înseamnă dinte.

La ce vârstă este recomanată prima vizită la stomatolog?

Vizita la dentist nu trebuie amânată după vârsta de trei ani. Deși mulți părinți cred că dinții de lapte nu merită o atenție suplimentară, deoarece vor cădea, specialiștii nu sunt de acord. Dinții de lapte ai unui copil ascund viitoarele dificultăți cu dinții permanenți ai adolescentului. Părinții nu trebuie să aștepte până când copilul lor se plânge de disconfort, ci trebuie să prevină acest lucru de la bun început.

 

În plus, cu cât un copil învață mai devreme despre mediul stomatologic, cu atât mai mult timp va avea la dispoziție pentru a se împrieteni cu medicul dentist, ceea ce îl va ajuta să dezvolte o relație pozitivă între medic și pacient.

 

Pacienții și copiii trebuie să fie tratați într-o atmosferă plăcută pentru a se asigura că tratamentul medicului și experiența pacientului se desfășoară cât mai bine. În timpul unei consultații, cadrele noastre medicale oferă o îngrijire excepțională pentru tineri, într-un mediu relaxant și prietenos.

 

 

Cele mai frecvente probleme dentare întâlnite în cazul copiilor

  • Caria dentară

Cea mai răspândită afecțiune dentară la cei mici, caria dentară, poate începe încă de la vârsta de șase luni și este cunoscută și sub numele de "carii de biberon". Această problemă este cauzată de alimentele cu un conținut ridicat de zahăr.

 

Cariile pot cauza, de asemenea, disconfort și probleme pentru copii pe măsură ce cresc, din cauza alimentației necorespunzătoare sau a igienei dentare precare.

 

Îngrijirea orală corespunzătoare este esențială pentru prevenirea cariilor dentare. De aceea, în timp ce educați un copil cu privire la o bună igienă dentară, aceasta nu ar trebui amânată până după apariția primului său dinte.

 

  • Gingivita

Gingivita, la fel ca în cazul cariilor dentare, poate începe la o vârstă fragedă. Gingivita este cauzată de o îngrijire dentară deficitară sau de prezența unei infecții.

 

Periajul, folosirea aței dentare și vizitele la dentist la fiecare șase luni sunt esențiale pentru tratarea gingivitei.

 

  • Înghesuirile dentare

Înghesuirea dentară este cauzată de dinții aliniați în mod necorespunzător. Acest lucru se poate datora dezvoltării întârziate sau rapide a dinților. Problemele de aliniere a danturii pot fi corectate cu ajutorul aparatului ortodontic, la recomandarea medicului stomatolog.

Prevenirea afecțiunilor orale

Echipa noastră medicală se concentrează asupra prevenirii problemelor dentare, pentru a evita complicațiile ulterioare. Prevenția înseamnă, de altfel, eliminarea posibilității ca afecțiunea existentă să ajungă la un stadiu avansat.

 

Vizitele regulate la cabinetul stomatologic, la fiecare 6 luni, sunt esențiale. În cadrul controalelor, medicul stomatolog poate depista semnele incipiente ale oricărei probleme orale, stabilind precis diagnosticul și oferind soluții pentru a oferi tratamentul corespunzător. De asemenea, igiena orală joacă un rol important în menținerea sănătății orale. Astfel, prin prevenție, cel mic poate fi protejat de apariția problemelor dentare complexe.

 

Iată câteva sfaturi care vă pot îndruma către menținerea sănătății orale a copilului:

  • Realizarea periajului dentar, de două ori pe zi;
  • Respectarea vizitelelor la cabinetul medicului stomatolog;
  • Evitarea unei alimentații bogate în zaharuri;
  • Realizarea tratamentelor recomandate de stomatolog (precum sigilările dentare, fluorizarea etc.)

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.