Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

PROTETICĂ DENTARĂ

Protetica este arta și știința refacerii dinților prin lucrări fixe sau mobile: fațete, coroane, punți dentare și proteze parțiale, precum și proteze scheletate cu tehnologii specializate.

 

Există mai multe lucrări care prezintă proteze dentare, care au ca scop să facă viața tuturor mai frumoasă prin restaurarea zâmbetului de altădată. În funcție de problema cu care se confruntă, oricine își poate recăpăta încrederea de altădată prin efectuarea unei lucrări protetice bine executate. Lucrările protetice aduc un număr considerabil de beneficii și, tocmai din acest motiv, acestea au devenit o soluție populară în rândul pacienților.

 

În cadrul clinicii noastre folosim tehnologii avansate și tehnici de execuție moderne, totul pentru a asigura confortul pacientului în timpul procedurilor. De asemenea, pentru că ne dorim ca cei care ne trec pragul clinicii să aibă parte de o experiență plăcută la dentist, fără complicații ulterioare, punem accent pe sterilizarea instrumentarului.

 

 

  • Ce materiale folosim?

Punțile dentare sunt compuse din ceramică sau zirconiu-ceramică. Metalul nu mai este folosit la coroanele din metal-ceramică, astfel încât culoarea lucrării protetice este aproape identică cu cea naturală.

 

O coroană ceramică pe zirconiu este răspunsul pe care clinica noastră îl oferă atunci când estetica dentară, în special la dinții din față cu leziuni semnificative, este esențială.

 

Zirconiul dentară este, de asemenea, o alegere bună pentru persoanele care sunt alergice la metale.

Coroane dentare

Coroanele dentare sunt restaurări artificiale care păstrează, restaurează și îmbunătățesc aspectul unui dinte care a fost tratat în trecut. Coroana dentară va întări dintele și îl va proteja de alte afecțiuni dentare.

 

O coroană dentară este utilizată pentru a acoperi în întregime un dinte afectat. O coroană dentară poate fi utilizată pentru a îmbunătăți aspectul, forma sau alinierea dinților, pe lângă repararea unui dinte deteriorat. O coroană poate fi, de asemenea, utilizată pentru a produce o formă și o structură asemănătoare cu cea a dinților naturali după un implant.

 

Coroanele dentare pot fi realizate în aceeași culoare cu dinții naturali. Alte materiale includ aliaje acrilice și ceramice, precum și zirconiu. Aliajele de acest tip sunt mai durabile decât porțelanul tradițional și sunt cel mai adesea folosite pentru coroanele dentare pe dinții din spate.

 

 

  • Când pot opta pentru coroanele dentare?

Dacă aveți dinți fracturați, ciobiți, sparți sau dacă ați suferit anterior un traumatism dentar sau un tratament de canal care necesită o reabilitare protetică, dacă doriți ca dinții dvs. să arate frumos și natural pentru o viață întreagă, o lucrare artificială precum coroanele dentare este cea mai bună alegere pentru dvs.

Proteza dentară

Tratamentul cu proteze este o nouă formă de stomatologie care urmărește să refacă dinții lipsă cu alternative artificiale. Bazele protezelor dentare sunt alcătuite din două componente: baza protezei și dinții artificiali.

 

  • Când pot opta pentru proteza dentară?

Implanturile dentare sunt o bună alegere pentru înlocuirea dinților lipsă. Atunci când pacienții nu mai au suficienți dinți pentru a susține o restaurare protetică fixă, proteza dentară poate fi o opțiune.

 

  • Tipurile de proteze dentare:
  • Proteza dentară fixă (pe implanturi) - Protezele dentare (pe implanturi) sunt o opțiune medicală de ultimă generație care oferă o stabilitate excelentă în timpul procesului de masticare.

Maxilarul superior conține 6 implanturi dentare, în timp ce maxilarul inferior are 4. Proteza dentară este apoi atașată la aceste implanturi.

Pacienții cu acest tip de proteză nu o pot îndepărta. Pacientul va trebui să fie mai atent la igiena dentară, care include periajul riguros, folosirea aței dentare și utilizare apei de gură.

 

 

  • Proteza dentară mobilă - Proteza mobilă este cel mai frecvent tip de proteză, care poate fi scoasă de către pacient pentru a fi curățată. Deoarece, în timp, osul maxilarului se atrofiază și proteza nu se mai așază corect pe el, aceasta trebuie înlocuită la fiecare 5 ani.

Pentru a asigura o aderență mai sigură, se recomandă utilizarea de adezivi. Acești adezivi sunt disponibili sub formă de gel care pot fi aplicați cu ușurință acasă.

 

  • Proteza scheletată - Protezele scheletate sunt adesea recomandate persoanelor care și-au pierdut doar o parte din dinți, în special ultimii dinți de pe arcadă. Aceasta este o alternativă excelentă pentru persoanele care nu pot avea implanturi dentare.

 

 

  • Proteza dentară parțială - Protezele parțiale sunt folosite pentru a umple golul dintre dinții naturali. Protezele parțiale sunt atașate la dinții naturali cu ajutorul unor sisteme de prindere speciale.

 

  • Proteza dentară totală - Protezele dentare sunt frecvent necesare pentru pacienții care și-au pierdut toți dinții, indiferent de motiv.

Despre tehnologia CAD – CAM

În clinica noastră, tehnica CAD-CAM este folosită frecvent deoarece oferă rezultate excelente. Este vorba despre găsirea celei mai eficiente modalități de a îmbunătăți tratamentul pe care îl oferim pacienților.

 

Indiferent de tipul de terapie, aceasta oferă o rată de succes de 100%. Acesta este motivul pentru care avem încredere în această tehnologie revoluționară. Ne străduim să le oferim tuturor pacienților noștri o experiență pozitivă și ne actualizăm continuu serviciile pentru a ține pasul cu tehnologia contemporană și cu standardele actuale.

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.