Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

ORTODONȚIE

Pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos este nevoie de vizite regulate la medicul dentist pentru tratamente curative sau preventive. Stomatologia, desigur, are mai multe subspecialități și fiecare dintre ele are propriul medic expert care vă poate ajuta cu toate afecțiunile orale pe care le întâmpinați. Ortodontul este persoana la care trebuie să vă adresați dacă vă confruntați cu anomalii dento-maxilare.

Ce este ortodonția?

Ortodonția este un tip de tratament dentar care are ca scop prevenirea sau corectarea anomaliilor dinților și a maxilarelor.

 

Cele mai tipice probleme dentare cu care se confruntă cei mici includ: pierderea prematură a dinților de lapte, înlocuirea târzie a dinților de lapte, înghesuirea și alinierea greșită a dinților, dinții blocați în procesul de creștere, proeminența dinților din față, supraputerea sau erupția dinților în direcții neobișnuite.

 

Când detectăm o dezvoltare neobișnuită/asimetrică a maxilarului, când copiii au dureri de ale articulației temporo-mandibuleă sau când sunt descoperite dificultăți de masticație, solicităm frecvent asistența unui medic ortodont.

 

Problemele dentare trebuie identificate cât mai curând posibil pentru a simplifica procesul de tratament.

 

 

De aceea, asigurându-vă că copilul dumneavoastră vizitează un cabinet stomatologic cel puțin o dată pe an, începând cu vârsta de doi ani, îl poate ajuta să evite numeroase probleme și să aprecieze importanța sănătății orale.

 

În cazul în care problema a apărut mai târziu, aceasta poate fi tratată prin intermediul unei terapii ortodontice specifice. Tratamentul cu aparat dentar este cel mai popular dintre acestea.

 

Aceasta, cunoscută adesea sub numele de aparat ortodontic, este de obicei necesară pentru copiii cu vârsta de peste șapte ani, în funcție de anomalia descoperită și de sănătatea dentară.

 

Aparatul dentar poate reprezenta o opțiune de tratament și în cazul adulților, care se confruntă cu anomalii dentare. Punem la dispoziție o gamă variată de tipuri de tratamente ortodontice, pentru a putea satisface chiar și cele mai exigente dorințe.

Ce este, mai exact, aparatul dentar?

Aparatele dentare, fie ele ceramice sau metalice, autoligilante, sunt concepute pentru copii și adulți de toate vârstele. Ortodontul poate utiliza acest dispozitiv dentar pentru a trata anomaliile dento-maxilare. În percepția publică, ortodonția este asociată în mod incorect cu tehnica riguroasă de "îndreptare a dinților". În practică, situația este mult mai nuanțată. Aparatul dentar răspunde atât unei nevoi practice, cât și unei nevoi estetice.

 

Dinții aliniați sunt mai ușor de curățat, previn apariția cariilor și nu se pot fractura ca urmare a poziționării incorecte. Puteți observa efectul pe care îl are asupra aspectului general al feței, care restabilește simetria facială și aspectul estetic.

 

Aparatul dentar, conectat la dinți, prin diferite sisteme de prindere, exercită o presiune, cu scopul de a-i așeza în poziția corectă. Această presiune trebuie, de asemenea, să fie corect efectuată de medicul stomatolog, pentru a nu pune în pericol sănătatea dentară.

 

 

  • Când putem opta pentru tratamentul cu aparat dentar?

Aparatele dentare sunt utilizate frecvent pentru a corecta dinții înghesuiți sau cei care prezintă spațieri. Aparatul dentar este necesar și atunci când trebuie să introducem un implant dentar într-o zonă limitată sau când dorim să retușăm o punte dentară și să aliniem mai bine poziția dinților existenți.

Etapele tratamentului

Tratamentul ortodontic pentru adulți are ca scop îmbunătățirea problemelor de aliniere dentară și include utilizarea unui aparat dentar fix sau mobil. Intervenția chirurgicală poate fi necesară în cazul în care structura țesutului osos a fost deteriorată în mod semnificativ.

 

  • Care sunt pașii de urmat?

  • Consultația
  • Planul de tratament
  • Ședința de montare
  • Controalele regulate, pentru ajustarea presiunii brackeților exercitată asupra dinților
  • Îndepărtarea brackeților
  • Purtarea aparatului de contenţie, pentru menținerea dinților în poziția corectă.

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.