Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
0747 185 185

PROFILAXIE

Sănătatea pe termen lung a dinților și a gingiilor poate fi menținută prin proceduri simple și regulate de igienă dentară. Pacienții subestimează frecvent beneficiile aduse de tratamentele profilactice.

 

Igiena orală realizată la domiciliu sau în mod profesional, cu ajutorul tratamentelor profilactice, în cabinetul medicului stomatolog, la intervale prestabilite, ajută la menținerea sănătății orale pe termen lung, evitând complicațiile.

 

Cea mai bună abordare pentru prevenirea cariilor dentare, a bolilor gingivale și/sau a bolii parodontale este o bună igienă orală, care include folosirea aței dentare, realizarea periajului dentar, folosirea produselor auxiliare de îngrijire orale și respectarea controalelor regulate la cabinetul medicului stomatolog.

Curățarea profesională a dinților se face în cabinetul stomatologic, care include: detartraj, periaj profesional și tehnica Air-flow. Acestea se efectuează la fiecare 4-6 luni, într-o manieră personalizată, în funcție de cerințele pacientului și de riscul viitor de carii sau boli ale gingiilor. 

 

Fluorul din tratamentele de igienă orală ajută la prevenirea cariilor dentare. Această substanță poate fi găsită în alimentația fiecăruia, precum și în apa potabilă, produsele lactate, cerealele și frunzele de ceai.

 

Fluorul oferă dinților un impuls împotriva cariilor atunci când este folosit în mod corespunzător. Fluorul acționează doar local în cazul dinților permanenți, după ce aceștia s-au dezvoltat complet și îi mineralizează pe cei de lapte, împiedicând formarea cariilor.

Igiena orală individuală

Aceasta se poate realiza în trei pași simpli:

  • Primul pas este folosirea aței dentare în zonele interdentare pentru a îndepărta placa bacteriană și particulele de alimente. Acest lucru oferă suficient spațiu pentru ca componentele pastei de dinți în timpul periajului să ajungă în locurile greu accesibile.
  • Următorul pas este să vă curățați dinții. Acest lucru trebuie făcut de două ori pe zi, o dată dimineața înainte de micul dejun și din nou înainte de culcare. Periajul dinților cu periuțe de dinți cu peri moi sau cu periuțe de dinți electrice cu senzor de presiune reduce stresul, forța excesivă, asupra smalțului dentar și a gingiilor.
  • Clătiți-vă gura cu apă de gură timp de 30 de secunde. Acesta este ultimul pas într-un regim bun de igienă orală.

 

Igiena orală profesională

  • Detartrajul

În timpul acestei terapii, medicul dentist îndepărtează depozitele de tartru de pe dinți manual sau cu un instrument cu ultrasunete. Nu există niciun impact negativ asupra smalțului datorită acestei metode. Pentru a preveni ca dinții să se încălzească prea tare și pentru a oferi pacienților cea mai plăcută experiență posibilă, se folosește un jet continuu de apă.

  • Periajul profesional

Periajul cu o pastă și o viteză de periere controlată de experți este folosit pentru o curățare perfectă a dinților. Dinții tăi vor fi curați la încheierea ședinței și vei simți o senzație de prospețime.

  • Air-flow

Metoda Air-flow poate fi utilizată pentru a curăța petele extrinseci (ceai, cafea, vin roșu, sucuri colorate) și zonele greu accesibile. Se pulverizeză particule de bicarbonat de sodiu pe dinți cu apă și aer folosind tehnica Air-flow.

 

Prin muncă și devotament, doar împreună putem construi zâmbete perfecte!

Solicitați chiar astăzi o programare! Echipa Verte Clinique este aici pentru dumneavoastră.